Nyheder

Det Sunheds- og Socialfaglige Børneteam
NYHEDER

Børneteam

Portræt af en medarbejder: Sandra Johansen

Til dagligt arbejder Sandra som piccoline i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam. I dette indlæg fortæller hun om, hvad der motiverer hende i arbejdet, og hvorfor hun så gerne ville have arbejde i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam.

Læs mere her

Portræt af en medarbejder: Anne Mette Brøndum

Til dagligt arbejder Anne Mette som HR-ansvarlig i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam. I år har hun 10-års jubilæum i virksomheden, og i den anledning har vi talt med hende om hendes rejse fra turismebranchen til HR-ansvarlig i Børneteamet, og hvad der motiverer hende i hverdagen.

Læs mere her

Portræt af en medarbejder: Pernille Ove-Bisgaard

Til dagligt arbejder Pernille som løn- og økonomiansvarlig i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam. I dette indlæg kan du læse mere om Pernilles hverdag, og hvad der motiverer hende i arbejdet. 

Læs mere her

Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam vinder udbud i AsylSyd

Vi kan endelig dele nyheden og fortælle, at Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam har vundet udbud i AsylSyd. Derfor skal vi fra d. 1. januar 2024 arbejde tæt sammen med AsylSyd for at levere sundheds- og socialfaglige ydelser på asylcentre i Syd- og Sønderjylland. 

Læs mere her

Skyggebørn – raske søskende til alvorligt syge børn bliver alt for ofte overset

Det er en stor udfordring både mentalt og fysisk at være forældre til et sygt eller handicappet barn, og det kan gøre det svært at overskue hverdagen for familien. Og derfor bliver raske søskende ofte overset i en presset hverdag. 

Læs mere her 

En lille fortælling om en pige, som trods sygdom og handicap var en pige som alle andre unge piger

Anita Nielsen arbejder til dagligt i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam. Her deler hun en hjertevarmende fortælling, hvor hun hjælper en ung pige med at føle sig som sine jævnaldrende på trods af sygdom og handicap.

Læs mere her

Fra akut børnesygepleje til Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam

Helene Buch Møller er sygeplejerske og arbejder til dagligt i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam. Inden sin ansættelse arbejdede Helene med akut børnesygepleje i regionalt regi. Her oplevede hun usammenhængende patientforløb og følelsen af at snylte sine små patienter, fordi tiden var knap. Det efterlod hende med en ærgrelse, der i sidste ende gjorde, at hun søgte væk fra en hverdag med et stort patientflow, til en hverdag hvor hun “kun” skulle koncentrere sig om ét barn. I indlægget her beskriver Helene, hvordan hun oplevede overgangen, der ikke var uden udfordringer.

Læs mere her

Når patienten ikke vil have hjælp

Kirsten arbejder til daglig som sygeplejerske i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam. Hun er specialiseret i psykiatrisk sygepleje, og er derfor tilknyttet en opgave ved en ung pige med en spiseforstyrrelse. Men hvordan håndterer man, at ens tilstedeværelse og hjælp ikke er ønsket? Og hvordan får det en helt særlig betydning, når man er på “udebane” og skal udøve sin sygepleje i patientens eget hjem? Det giver Kirsten et rigtig fint indblik i i indlægget her.

Læs mere her

Skyggebørn skal ud af skyggen

Der er de senere år kommet mere og mere fokus på de raske søskende til alvorligt syge eller handicappede børn. Og det er godt, for de raske søskende – de såkaldte skyggebørn – har nemlig hårdt brug for at blive set og hørt og ikke leve i skyggen af bror eller søsters sygdom. Men hvordan hjælper man skyggebørn ud af skyggen – eller hvordan forhindrer man, at de overhovedet ender der?

Læs mere her

Handicappede børn og deres familier skal også have ret til ferie i udlandet

Netop nu holder familier landet over sommerferie. For de fleste børn er sommerferien en længe ventet begivenhed, som gør børnene spændte, forventningsfulde og frie fra hverdagens strabadser. Udsigten til en længe planlagt sommerferie i Spanien med mor, far og søster eller bror er et af årets højdepunkter. Men ikke for alle.

Læs mere her

Juleaften er ingen undtagelse

Hvordan forløber en vagt i hjemmet, når det er juleaften? Skal familierne gøre noget særligt for sygeplejersken eller social- og sundhedsassistenten denne aften? Det er spørgsmål, som familierne ofte spekulerer over, hvis det er den første jul, de skal have en medarbejder fra Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam på vagt i hjemmet. Vores sygeplejerske Bodil fortæller derfor i indlægget her lidt om, hvordan en juleaften i hjemmet typisk forløber.

Læs mere her

Hvordan kan man støtte søskende til alvorligt syge eller handicappede børn?

Søskende til alvorligt syge eller handicappede børn har det ofte svært. Det er nemlig en udfordring at have en bror eller søster, der er alvorligt syg eller har et handicap. For disse søskende kan udfordringerne blive så uoverkommelige, at de får en negativ indflydelse på deres trivsel.

Læs mere her

Tør vi tale om døende børn og de tilbud vi kan give dem?

I Danmark dør hvert år ca. 350 børn. Døende børn er et emne der er omgivet at megen tabu, for det strider mod vores natur at børn skal dø. Børn skal vokse op i trygge omgivelser uden smerter, angst og bekymringer. Derfor kan snakken være svær at tage – men den er nødvendig.

Læs mere her

Det Sundhedsfaglige Børneteam fejrer 10-års jubilæum

Fredag d. 13. forbindes ofte med uheld. Fredag den 13. september var dog ikke en uheldsdag for os i Det Sundhedsfaglige Børneteam. Det var tværtimod en festdag – vi fejrede nemlig vores 10-års jubilæum. I et årti har vi skabt tryghed i familier med børn med alvorlig sygdom og handicap.

Læs mere her

Juleaften i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam

Den 24. december er julens højdepunkt for de fleste af os. Men den 24. december er for medarbejderne i Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam også som en hvilken som helst anden aften, hvor barnet har brug for, at vi er tilstede i hjemmet. Så derfor er juleaften selvfølgelig ingen undtagelse. Men hvordan er det at være på vagt i barnets hjem juleaften? Det har vores sygeplejerske Gitte skrevet et lille juleeventyr om.

Læs mere her