Her kan du læse eller genlæse nyheder om Det Sundhedsfaglige Børneteam.

Nyhederne bliver også bragt i vores nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig her.

 

Juleaften er ingen undtagelse

Hvordan forløber en vagt i hjemmet, når det er juleaften? Skal familierne gøre noget særligt for sygeplejersken eller social- og sundhedsassistenten denne aften? Det er spørgsmål som familierne ofte spekulerer over, hvis det er første jul, de skal have en medarbejder fra Det Sundhedsfaglige Børneteam på vagt i hjemmet. Vores sygeplejerske Bodil fortæller derfor i indlægget her lidt om, hvordan en juleaften i hjemmet typisk forløber.

Læs mere

 

Juleaften i Det Sundhedsfaglige Børneteam

Den 24. december er julens højdepunkt for de fleste af os. Men den 24. december er for medarbejderne i Det Sundhedsfaglige Børneteam også som en hvilken som helst anden aften, hvor barnet har brug for, at vi er tilstede i hjemmet. Så derfor er juleaften selvfølgelig ingen undtagelse. Men hvordan er det at være på vagt i barnets hjem juleaften? Det har vores sygeplejerske Gitte skrevet et lille juleeventyr om.

Læs mere

 

IMG_5752Verdens Præmaturdag 2017

Fredag den 17. november blev Verdens Præmaturdag fejret verden over. For første gang blev dagen også officielt markeret i Danmark. Fejringen fandt sted på Dokk1 i Aarhus, hvor Aarhus Universitetshospital, Aarhus Kommune og Region Midtjylland stod bag et festligt arrangement.

Læs mere

 

 

Søskende til handicapede børnHvordan kan man støtte søskende?

Søskende til alvorligt syge eller handicappede børn har det ofte svært. Det er nemlig en udfordring at have en bror eller søster, der er alvorligt syg eller har et handicap. I sit virke kan sygeplejersken dog både direkte og indirekte støtte disse søskende, og derved være med til at afhjælpe mistrivsel. Det konkluderer tre sygeplejerskestuderende fra VIA University College i deres bachelorprojekt.

Læs mere

 

IMG_5702Socialrådgiverdage 2017

Den 1. og 2. november var vi afsted til Socialrådgiverdage. Det er en tilbagevendende begivenhed, som spænder over to dage, hvor socialrådgivere fra hele landet mødes for at debattere, deltage i workshops og få faglig inspiration. Derfor var vi også på pletten med en stand, sådan at vi kunne fortælle de engagerede socialrådgivere om, hvordan vi i fællesskab kan aflaste forældre til børn med særlige behov.

Læs mere

 

KalleNår Det Sundhedsfaglige Børneteam “flytter ind”

Hvordan er det at have et team af vores sygeplejersker og assistenter i sit hjem 24 timer i døgnet? Hvor opholder vi os, og spiser vi med ved middagsbordet om aften? Det er spørgsmål som naturligvis melder sig hos familierne, når de hører om muligheden for døgndækning.

Læs mere

 

 

IMG_5484Genoplivningskursus med Baby Anne

I Det Sundhedsfaglige Børneteam afholder vi et genoplivningskursus fire gange årligt. Det gør vi for at sikre, at vores dygtige sundhedsfaglige medarbejdere altid er up to date med førstehjælp til børn.

Læs mere

 

 

1Det Sundhedsfaglige Børneteam til DHL Stafetten 2017

Igen i år deltog Det Sundhedsfaglige Børneteam i DHL Stafetten i Mindeparken i Aarhus. Vejrguderne var os dog ikke nådige, men det gjorde ikke spor, for det massive regnvejr resulterede blot i, at vores løbere løb endnu hurtigere for at komme i mål og tilbage i tørvejr.

Læs mere

 

 

Den tillidsfulde relation til faren i hjemmetDen tillidsfulde relation til faren i hjemmet kræver tid og involvering

Den tillidsfulde relation mellem sygeplejersken og faren er ikke altid til stede fra starten, når et sygeplejeteam fra Det Sundhedsfaglige Børneteam “flytter ind” hos en familie med et sygt eller plejekrævende barn. Det kræver nemlig både tid og involvering at skabe en tillidsfuld relation til faren i hjemmet.

Læs mere

 

SandslotHandicappede børn og deres familier skal også have ret til ferie i udlandet

“Vi ved, hvor vigtigt det er for både barnet og familien at bryde hverdagens faste mønster – i det omfang det kan lade sig gøre – i nye og anderledes omgivelser,” skriver Camilla Bach Sørensen, leder og sygeplejerske i Det Sundhedsfaglige Børneteam, i sit debatindlæg om handicappede børn og deres familiers ret til ferie i udlandet..

Læs mere

 

Livsbladet - forsideArtikel i Livsbladet: Det er vores job at skabe tryghed

I Det Sundhedsfaglige Børneteam ved vi, hvor vigtigt det er at skabe tryghed i forbindelse med et barns behandlings- eller plejeforløb. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for netop at skabe tryghed for familier med syge børn eller børn med særlige plejebehov, når vi følger med familierne hjem efter barnets indlæggelse på hospitalet.

Læs mere

 

_dsc7933-shSamarbejde er en afgørende brik

Hverdagen ude hos familierne handler om barnet. Det syge barn. Det er vores første prioritet. Det er her vores fokus er, men det er i virkeligheden en lille brik i det kæmpe puslespil, der skal gå op for at hele behandlingsforløbet fungere.

Læs mere

 

 

via-university-oplaeg_webNyt spændende samarbejde med VIA University College, Aarhus

Det Sundhedsfaglige Børneteam har startet et samarbejde med undervisere og sygeplejerskestuderende fra VIA University College, Aarhus. Derfor havde vi til vores personalemøde i juni måned besøg af to sygeplejerskestuderende, som i deres bachelorprojekt havde valgt at undersøge og skrive om sygepleje i private hjem.

Læs mere

 

colourbox16021179_webSkyggebørn – raske søskende til alvorligt syge børn bliver alt for ofte overset

Lillesøster er blevet syg. Meget syg. Hun har været på sygehuset mange gange. Lige nu er hun hjemme, men mor og far bruger al deres tid  på at passe hende. Så storebror, William, får ikke så meget opmærksomhed.

Læs mere

 

 

dhlDHL Stafetten 

Den 18. august deltog vi for første gang i DHL Stafetten i Mindeparken i Aarhus. Vi havde et hold på fem friske løbere, der hver løb 5 km og alle kom i mål i rigtig fine tider.

Læs mere

 

 

messe_sfb_nyhedsbrevDet fik vi med hjem fra Health og Rehab messen

I foråret var vi på Health og Rehabmesse i København. Det var en meget succesfuld tur og vi fik mange gode kontakter med hjem. Og vi opdagede også noget meget vigtigt – at folk ikke kender os, på Sjælland.

Læs mere

 

 

iStock_000006961565_webEr det rimeligt, at kræftramte børn dør unødigt på grund af manglende støtte til ressourcesvage forældre?

Det er barsk læsning, når ny undersøgelse fra Rigshospitalet og Kræftens bekæmpelse konkluderer at 3-5 kræftsyge børn hvert år unødigt mister livet pga. deres sociale baggrund. Camilla Bach Sørensen har skrevet et debatindlæg hvor hun kommer med sin ærlige mening om sagen. Hun gerne vil gøre dit forslag til, hvordan vi forandrer situationen til det bedre.

Læs mere

 

COLOURBOX6939025_webDer er langt fra Nordjylland til Hellerup

Skal logistik ødelægge den sidste tid en familie har sammen med deres barn. Et børnehospice er en løsning for nogle, men for andre er det ikke en mulighed. Hvilke tilbud er der til familier i Nordjylland, hvis de ikke skal flytte til Hellerup?

Læs mere

 

 

CamillaPleje af børn i hjemmet samler familien

I forbindelse med vores deltagelse i Health & Rehab Scandinavia messen d. 10.-12. maj 2016, havde vi en artikel i Politiken. Camilla Bach Sørensen fik lejlighed til at fortælle om det arbejde Det Sundhedsfaglige Børneteam laver med børn som f.eks. Silas.

Læs mere

 

 

COLOURBOX10693947 pleje af børn bedst i eget hjemBørn har det bedst derhjemme

Der er ikke lavet undersøgelser eller statistikker, grafer eller skemaer over, om syge børn trives bedst hjemme eller på sygehus. Mine mange års erfaring som sygeplejerske gør, at jeg mener hjemme er bedst.

Læs mere

 

 

Vækstvirksdreamstime_3451698_webomhed fra Randers med på Nordeuropas største fagmesse for social- og sundhedssektoren

Når de vigtigste aktører inden for social-, sundheds- og hjælpemiddelområdet i Danmark mødes til messe i Bellacenteret i København er Det Sundhedsfaglige
Børneteam fra Randers med på listen.

Læs mere

 

Hjemmet kan også være rammen om den sidste tid

Mange familier ved ikke, at de har mulighed for at modtage pleje af deres barn i deres eget hjem.

Læs mere

 

 

Nye lokaler – samme hus

Det går godt for Det Sundhedsfaglige Børneteam og vi dækker en stadig større del af Danmark, det betyder, at vi har udvidet kontorstaben, der står for administrationen. Derfor flytter vi til nye lokaler.

Læs mere

 

 

Nyhedsbrev_babyhåndTør vi tale om døende børn og de tilbud vi kan give dem?

I Danmark dør hvert år ca. 350 børn. Døende børn, er et emne der er omgivet at megen tabu, for det strider mod vores natur at børn skal dø. Børn skal vokse op i trygge omgivelser uden smerter, angst og bekymringer. Derfor kan snakken være svær at tage – men den er nødvendig.

Læs mere

 

 

Hjemmet er bedste alternativ til sygehusindlæggelse for for tidligt fødte

For tidligt fødte børn starter ofte livet med lange hospitalsindlæggelser. Forældrenes ønske om at få barnet med hjem til resten af familien, kan være stor, men umulig så længe barnet kræver pleje. I Randers ligger en virksomhed, hvis mål er, at skabe trygge rammer for syge børn, så de så vidt muligt kan være hjemme hvis familien ønsker det.

Læs mere

 

Genoplivningskursus

Det Sundhedsfaglige Børneteam afholder næste kursus i genoplivning i april 2016 i Randers Sundhedscenter. Kurset henvender sig til alle medarbejdere ved Det Sundhedsfaglige Børneteam og afholdes fire gange årligt.

Læs mere

 

 

iStock_000062257756Familien har det bedst, når alvorligt syge børn passes i hjemmet

Når det utænkelige sker og et barn bliver alvorligt syg rammer det hele familien. Særligt forældre og søskende. Hverdagen bliver revet op med rode og en ny virkelighed som patient på sygehuset melder sig. Men barnet kan også plejes i eget hjem.

Læs mere

 

 

Health & Rehab Scandinavia – Messe i Bellacenter

Fra d. 10.-12. maj 2016 er der messe i Bellacenter.Her er fokus på behandling og rehabilitering inden for det sundhedsfaglige felt. Det Sundhedsfaglige Børneteam vil være til stede med en stand.

Læs mere

 

 

Ny hjemmerespirator

Der er kommet en ny respirator til hjemmebrug, Triology fra Philips, derfor sender Det Sundhedsfaglige Børneteam 12 medarbejdere på kursus, så de er fuldt opdaterede i at bruge den korrekt.

Læs mere

 

 

Modelfoto: Colourbox.com