18. oktober 2019

Vores dygtige sygeplejerske Heidi Einfeldt var en af de tre jubilarer, der i september kunne fejre sit 10-års jubilæum i Det Sundhedsfaglige Børneteam. I anledningen af dagen blev Heidi bedt om at huske tilbage og beskrive sin første arbejdsdag og hvad der motiverer hende i sit job i Det Sundhedsfaglige Børneteam.

 

“Jeg kan faktisk knapt nok huske min første arbejdsdag i Det Sundhedsfaglige Børneteam – det er jo så mange år siden. Men jeg kom hertil fra en stilling på børneintensiv, hvor der altid var knald på, og derfor foregik sygeplejen sjældent på de små patienters præmisser. Derfor var det noget af en omvæltning, da jeg startede som sygeplejerske i Det Sundhedsfaglige Børneteam. Jeg havde i starten svært ved at sidde stille, og var nærmest nødt til at sætte mig på mine hænder. Det var favre nye verden “kun” at skulle koncentrere sig om ét barn, men at få lov til rent faktisk at yde sygepleje og ikke bare rundepleje var fantastisk. Jeg fik tid til at fordybe mig i det enkelt barn og dets familie. 

Det er motiverende for mig at få lov til at følge barnet og familien på tæt hold og se, hvilken forskel jeg er med til at gøre i deres hverdag. I starten var det dog en smule grænseoverskridende at være på arbejde i et fremmed hjem, men familien var selvfølgelig søde og imødekommende, så det var kun et spørgsmål om tid, før jeg havde vendt mig til det – og de til mig. 

Jeg har været tilknyttet en del terminale forløb. Her er det især en kvalitet, at man har mulighed for at give det terminale barn og dets familien ro og trygge rammer i deres sidste tid sammen. De får rent faktisk mulighed for at nyde den sidste tid sammen. Ved terminale forløb på sygehuse er det desværre i højere grad på sygehusets præmisser, at den sidste tid foregår, og det går ud over familiens sidste tid sammen. 

Efter de mange år i Det Sundhedsfaglige Børneteam hviler jeg mere i mig selv og min sygepleje. Det er rigtig rart, men det stiller også krav til min faglige udvikling, for jeg vil ikke føle, at jeg står stille. 

Jeg brænder for at arbejde med sygepleje af børn, og jeg er glad for mit job, fordi jeg rent faktisk få lov til at yde sygepleje. Jeg får lov til at sætte mit aftryk, og jeg er med til at gøre en forskel for et barn med alvorlig sygdom og dets familie. Det er en fed måde at være sygeplejerske på.”

/Heidi Einfeldt, sygeplejerske i Det Sundhedsfaglige Børneteam

Heidi har i år været ansat i Det Sundhedsfaglige Børneteam i 10 år.

 

Heidi havde i dagens anledning bag en lækker kage med Det Sundhedsfaglige Børneteams logo på.